2017. július 24., hétfő

Vén rókák - Going in style


Szerencsére nincsenek erőltetett viagrás poénok, de bármennyire is igyekeztünk szeretni, Morgan Freeman, Michael Caine és Alan Arkin – mennyire jó kis csapat ez már! – bankrablós vígjátéka humort csak nyomokban, és ötletességet is csak el-elvétve tartalmaz. 


Várunk már nagyon egy ilyen jóleső, „öreges”, ironikus, mindent elsöprő, hangosan hahotázós, jó kis odamondós, bevállalós komédiára, de a Vén rókák – épp úgy, mint az „előzményfilmek” – sem tudja teljesíteni a kvótát. A Last Vegas-nál azért sokkal kevésbé kínos, és végső soron simán nézhető, mégis nagyon „nyugdíjas”, és sajnos az esetek többségében még a magas labdákkal sem tud magabiztosan elbánni - bravúros labdamenetekre meg aztán végképp ne számíts.


No persze az öreg legendák mindenképp megérdemlik a figyelmet, és lubickolnak is a bankrablósdiban - legfőképp Caine az, aki láthatóan, érezhetően élvezte a forgatás minden egyes pillanatát -, ugyanakkor nem csak „figyelmet”, hanem egy valamivel invenciózusabb szkriptet is megérdemeltek volna a faszik.
A felszínt karcolgatjuk, és csupán egy közhelyes, ártalmatlan sztorit kapunk a jóval ígéretesebb felütés dacára. 


Vannak kedves és szerethető pillanatai a filmnek, Zach Braff (Dokik; Garden state) és Theodore Melfi (St. Vincent; A számolás joga) kreatív duójától viszont sokkal fantáziadúsabb, találékonyabb mozit vártunk, pláne, hogy egy ilyen kiváló, sokat tapasztalt, zseniális színész-trió állt a rendelkezésükre.

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése