2017. július 9., vasárnap

Egyes nők - Certain women


A Wendy és Lucy direktorasszonya, Kelly Reichardt legújabb filmjében sorsokat skiccel. Amolyan independent, ráérős szkeccsfilmként üzemel a mozi, de bármennyire is imádjuk a független filmek magával ragadó hangulatát, talán üdvözítőbb lett volna, ha Reichardt - a rövid kis sztorikat illetően - önálló 90 percekben gondolkodik. 


Így – zanzásítva - sajnos épp a dráma vész el. Nincs időnk belehelyezkedni az éppen aktuális történetbe (egészen pontosan 3 női sorsdrámát követhetünk nyomon), hisz minden átmenet nélkül jön a következő. 


Ízlés dolga, de számunkra a Laura Dern-féle első felvonás tűnt a legkompaktabbnak. Michelle Williams és Kristen Stewart története picit állva marad, pedig mindkettőben volt potenciál bőven.
Főként az utolsó sztori az, ami már jócskán próbára teszi a nézőt. Vontatott na, és hiába az egyébként remek operatőri munka, valamint a ránk telepedő különös montanai isten háta mögött - feeling, a film unalomba fullad.
Pedig bírjuk a lassú folyású hangulat-mozikat, és Kristen Stewart is óriási kedvencünk. 


A Certain women azoknál találhat be, akik vagy épp menthetetlen melankolikus periódusukat élik, vagy tudnak a film által felskiccelt három női sors mögé látni.
Kelly Reichardt alkotása azonban számos erényével együtt is egy befejezetlen, félkész, kicsit átgondolatlan mozi benyomását kelti. 

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése