2017. augusztus 11., péntek

Alien: Covenant


Ripley borzasztóan hiányzik, és persze az olyan emblematikus karakterek is, mint a Lance Henriksen által életre keltett android (Bishop). Pedig Fassbender ördögi és titokzatos, csak hát nincs olyan meghatározó, szuggesztív pozitív figura most, mint Sigourney Weaver volt, és a sztori is elég lineáris - mondhatni kiszámítható. 


Ridley Scott új univerzumot épít, összeházasítja a 2012-es Prometheus-t a belekben fészkelő, majd hasfalból látványosan kirobbanó alienekkel, de a végeredmény még az izgalmasan hangzó kollaboráció dacára is csak egy korrekt sci-fi-horror lett, amelytől – főként a brand okán – azért többet vártunk.
Túl szabályos, túl „biztonságos” a Covenant, amelynél még a nemrégiben bemutatott Alien-parafrázis, a Jake Gyllenhaal – féle űr-thriller, a Life is invenciózusabb. 


Félre ne érts, profi munka az Alien: Covenant, egyszeri, „bekkelős” alien-horrorként tökéletesen működik. Van benne feszkó, „egy kis” gore – nem spóroltak a vérrel a srácok -, és hát az sem vethető az alkotók szemére, hogy a korhatár besorolásnak való megfelelési vágy – avagy kényszer - lebegett az orruk előtt. Ez kérem tényleg horror, tokkal, vonóval. 


Csak hogy picit elnagyolt, közjáték-szerű.
Időhúzás, tizenegyes. 

65% 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése