2015. május 25., hétfő

A szomszéd fiú - The boy next door


J-lo még mindig jó nő, ez a film meg rossz. Noha A szomszéd fiú mégiscsak sikeres mozinak mondható (hisz már a nyitó hétvégén megtriplázta a büdzsét), s így az énekes-színésznő nagy „come backje” a vásznon végül is – így-úgy-amúgy, de - összejött.
...pedig a kritikák egytől egyig a földbe döngölték Rob Cohen (Koponyák; Lopakodó; Halálos iramban) thrillerét.
Teljesen joggal… 


A film a ’90-es évek thrillereinek nyomvonalán haladva vázol fel egy viszonylag idilli-ideális helyzetet, ami aztán természetesen – teljesen kiszámítható módon – elszaródik. A szomszéd fiú legnagyobb hibája azonban nem a sablonosság. Egész egyszerűen borzalmas párbeszédekkel, teljesen valószerűtlen és ostoba események/eseménysorok tömkelegével van telepakolva a film. Mindennek fejében pedig még a színészi játék is csapnivaló. 


Nincs mentség, nincs kérdés: ez valóban egy vacak, silány, b-kategóriás thriller, amelyben szinte semmi sem működik úgy, ahogyan kéne.
No persze ott van J-lo és Ryan Guzman egészen 'látványos' erotikus jelenete cserébe... de akkor is: ilyen gagyi szkripttel már tényleg rég találkoztunk...
A félelmetesnek szánt jelenetek teljes mértékben feszültségmentesek, a végjáték pedig minden idők egyik legnevetségesebbje… 


Teljesen komolyan vehetetlen, hiteltelen és béna mozi A szomszéd fiú.
Csak és kizárólag elvetemült J-lo-fanoknak!  

30%

2 megjegyzés: