2015. május 22., péntek

Amnézia - Before I go to sleep


Nicole Kidmannek szar éve volt a tavalyi. A színésznő saját bevallása szerint sem készített igazán jó filmeket 2014-ben; meg egyébként is, egy csomó rossz dolog történt vele tavaly – itt jegyeznénk meg, hogy a Paddington ellenben nagyon rendben volt! -, szóval ha valaki ennyire exkuzálja magát, akkor bocsánatos bűn (?), hogy írásunk tárgya, a szintén 2014-es Amnézia sem sült el igazán jól. 


Már eleve Colin Firth és Kidman párosa sem volt túl jó ómen, hiszen a duó legutóbbi közös munkája, a The railway man sem volt egy kiegyensúlyozott mozi.  
Rowan Joffé, a legendás Roland Joffé (!) fia rendezte az Amnéziát, s igen hamar ki is derül, hogy a fiú nem örökölte azt a tehetséget, amiért az apát annyira nagyra tartjuk.
Rowantól ugyanis nem sok mindenre futja azonkívül, hogy a thriller zsáner ezerszer elpufogtatott kliséit ő maga is felmondja még egyszer. Jó pap is holtig tanul ugye… 


Akkora probléma azért nincs ezzel a filmmel, csak egész egyszerűen nem tartogat semmiféle meglepetést. Picit megidézi a 90-es évek thrillereinek szellemét, s amíg nem válik minden egészen nyilvánvalóvá – ez nagyjából az első 40 perc után következik be -, addig még egészen jól el is szórakozunk rajta.
Majd jönnek a már emlegetett kötelező körök és sablonok, kapunk egy már-már giccsbe hajló befejezést, és hopp, már vége is a filmnek. 


Kidman karrierjének valóban szüksége lenne egy alapos vérfrissítésre, mert Az újságos fiú (2012) óta nem igazán láttuk sziporkázni.
Addig is, míg megtörténik az a bizonyos „gatyába rázás”, íme itt a ’szegény ember thrillere’ a fanoknak, az Amnézia személyében…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése