2015. május 15., péntek

Jupiter felemelkedése - Jupiter ascending


Bármennyire is faszság, meg elcsépelt, de ha már Wachowski fivérek, akkor „Mátrixozás” nélkül nyilván nem tudjuk megúszni ezt a posztot…
…a Mátrix ugyanis egy mérföldkő volt annak idején – még ha a folytatások nem is sikerültek olyan frankón... Szóval a párhuzam elkerülhetetlen, pláne úgy, hogy a Jupiter ascending nem jó mozi. 


Nem jó, mert giccses, nem jó mert túlszerkesztett, nem jó, mert nem működnek igazán jól a karakterei – ezen megállapítás alól épp Channing Tatum talán az egyetlen kivétel -, s nem jó, mert a valóban káprázatos látványon túl nem sok egyebet nyújt.
Persze, ha felülkerekedsz azon, hogy a film nyilvánvalóan egy hatalmas nagy ostobaság, akár még szórakoztatónak is találhatod. Tényleg olyan a Jupiter felemelkedése, mint egy falusi vurstli. Kurvára „látványos”, színes, van „minden”: dodzsem, körhinta, céllövölde - csak jó ízlés nincs. 


…és sajnos a Wachowskiknak színészvezetésből is jár az elégtelen, ugyanis ennyi csetlő-botló tehetséget még nem láttunk egy azon filmben. A friss Oscar-os és egyébként nagyszerű Eddie Redmayne pl. teljesen színtelen-szagtalan a főgenya szerepében, de Mila Kunis is csak többségében tétovázik és láthatóan nem találja a helyét a bő 2 órás játékidő alatt. 


Úgy tűnik, hogy a Wachowski – féle megalománia a visszájára fordult, ez pedig egy zavarba ejtően – mondjuk ki – gagyi, és dramaturgiailag szétesős sci-fi-t eredményezett. …és a két tesó tehetsége hiába üti fel a fejét helyenként, összességében értetlenül ráncoljuk a szemöldökünket: „Wtf??”

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése