2016. március 20., vasárnap

Sérülés - Concussion


…a film, amelyben Will Smith egyszemélyes hadseregként támad neki az NFL-nek (Amerikai Futball Szövetség).
A megtörtént esetet feldolgozó sztori középpontjában a nigériai patológus, Dr. Bennet Omalu áll, aki a foci legenda, Mike Webster váratlan halála után - a boncolás során - meglepő jelenségre lesz figyelmes, mellyel teljes mértékben felborzolja az NFL kedélyeit: az amerikai foci öl! A sisak nem véd, a játékosoknál a folyamatos agyrázkódás(ok) következtében korai Alzheimer diagnosztizálható! ...különféle neurológiai és agyi keringési zavarok küldik fiatalon a halálba a profi focistákat!


Dr. Omalu a futball liga egykori neurológusával, Dr. Julian Bailes-szel (Alec Baldwin) karöltve vág neki az NFL elleni küzdelemnek. A ’mission’ azonban felettébb ’impossible’, hisz az Amerikai foci óriási biznisz, a sportág rendkívül népszerű, a liga döntéshozói pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy az arany tojást tojó tyúk ne a kondérban végezze. 


Peter Landesman (Kill the messenger; Félelmetes nap) 'dolgozata' egészen korrekt, de Will Smith idei Golden Globe – jelölésén túl („best performance by an actor in a motion picture – drama”) nem sok egyebet tud felmutatni.


A Concussion sajnos nem képes felülemelkedni a hasonló típusú sztorik sablonjain. A tempó nem rossz, de annyi klisés párbeszéddel és már ezerszer hallott szentenciával tömködte tele Landesman a szkriptet, hogy a film, legyen bármilyen profin kivitelezett, nem hatol a szívünkig. 
Pedig Will Smith valóban nagyon jó!
Több volt ebben…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése