2016. március 14., hétfő

Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma - London has fallen


…már a 2013-as első epizód (Támadás a Fehár Ház ellen) is közel elviselhetetlen módon volt teletömködve túlkapásokkal, de az a helyzet, hogy a készítők így a második etapra teljesen elvesztették a józan eszüket…
A London ostroma már nem is próbálja leplezni, hogy egy minden ízében B-kategóriás akciófilm - A-kategóriás színészekkel, és egy eszeveszettül ostoba szkripttel. 


De figyelj, itt jön a csavar: a London has fallen működik! Ha egy ízig-vérig popcorn mozira vágysz - arra az agyzsibbasztó fajtára, amelynek nagy hányadát már a vetítőteremből kilépve sem fogod tudni majd visszaidézni -, akkor Gerard Butler macsóskodása remek választás lehet!


Természetesen van itt egy raklapnyi John McClane hadnagytól eltanult – de többségében bénán elővezetett – szentencia, meg egy csomó elcsépelt párbeszéd ( „- Minden rendben van, nem? – Igen, épp ez az, ami aggaszt…” és társai…), az akció szcénák azonban kurvára látványosak, még akkor is, ha a Temze fölött átívelő Westminster Bridge folyóba dózerolása elég műanyagra sikeredett.
No persze Butler golyóálló - meg minden-álló -, és naná, hogy egy zászlóaljnyi jól kiképzett, „faszomisztánból” rászabadított gerilla sem tud végezni vele. Mindeközben képtelenebbnél képtelenebb fordulatok sorjáznak, és bassza meg, szórakozunk, méghozzá nem is rosszul! 


Azért kíváncsi lennék, hogy az amcsi elnököt legközelebb hol és kik próbálják majd kiiktatni… mert lesz harmadik rész, még szép!  
Aaron Eckhart és hű társa/testőre, Mike Banning ugyanis nem adják fel a harcot, túl jó a gázsi!

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése