2017. szeptember 30., szombat

Pókember: Hazatérés - Spider-Man: Homecoming


Nos, ez valóban egy reboot, egy tök új, épp hogy csak 15 esztendős, tinédzser Pókemberrel, aki iszonyúan szeretne bizonyítani a „nagyoknak”, de nagy igyekezetében még inkább összekuszálja a szálakat - semmint kibogozná őket. 


A Marvel új sztorit költött a közkedvelt és barátságos Pókember számára.
Látva a filmet, simán lehet vitatkozni, hogy a brand new Pókember mennyire „pókemberes”, az viszont már nem képezheti vita tárgyát, hogy - Tobey Maguire ide, Andrew Garfield oda - ez a mostani Pókember a legütősebb mind közül. 


Goldsteinék nem bajlódtak holmi pókcsípéssel, eredettörténettel, magyarázkodással, inkább arra fordították az energiájukat, hogy Spidey-t megfelelően bepasszintsák a Marvel-univerzumba, az Avengers-krónikába. 


A legutóbbi Bosszúállók filmben ugye már kaptunk egy kis ízelítőt Tom Holland Peter Parkeréből, s az akkori pókfonalat tovább görgetve csöppenünk most bele a Tony Starknál gyakornokoskodó Pókember történetébe. Peter csetlik-botlik, tanulja a szuperhősködést, új még neki ez az egész hacacáré, hibát hibára halmoz, ugyanakkor csordultig van tettvággyal és akarással. A potenciált pedig Stark, vagyis a Vasember is látja benne. 


Gyakornok-Pókembernek azonban gyakornoki meló dukál, szó sem lehet világmegmentésről, az a „nagyok” dolga. Ennek megfelelően Peternek a Keselyű nevezetű ellenlábassal kell megküzdenie. Egy Ironman szintű A-ligás rockszt.. akarom mondani szuperhős lazán elbánna egy ilyen tűzről pattant, de egyébként nem túl vérmes cyber bűnözővel, a tini Spidey-nak azonban jócskán feladja a leckét az ügy. Hiába, a Homecoming Pókembere még csak most tanulja a szakmát…


2015-ös kedvencünket, a Rendőrautót jegyző Jon Watts tinisen szertelenre és humorosra vette a figurát. Ami összességébe tök jól áll a sztorinak, de itt-ott azért kilóg a lóláb. Ezzel kapcsolatosan magát Pókembert idéznénk a filmből: „…ezt Stark kicsit túltolta…”. Azaz a kevesebb talán több lett volna. S ha valaki nagyon ragaszkodik a képregény eredeti hangulatához és atmoszférájához, az sem biztos, hogy ebben a filmben fogja megtalálni az üdvözülést. Stan Lee hálószövő karaktere nem ennyire hebehurgya…
De hát Peter Parker esetünkben még csupán csak 15 éves, 15 éves szuperhőstől pedig ne várjunk csodát – még akkor sem, ha ő maga a Csodálatos Pókember


Annyi azonban bizonyos, hogy Jon Watts és a Marvel egy őrülten laza, Kick-ass-szintű poénokkal és önfeledt akciózással teli, pokolian szórakoztató, látványos, újszerű, előremutató comic-adaptációt tett le az asztalra.
Coming of age Pókember? Működik! Nagyon is!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése