2017. szeptember 26., kedd

Wonder Woman


Ha nem is köszörülte ki teljes egészében a csorbát a DC, az mindenképp elmondható, hogy a Wonder Woman a Warner első valamirevaló, A-ligás szuperhős mozija. Még akkor is, ha borzasztóan naiv – akárcsak főszereplője, a világra rácsodálkozó Diana, aka Wonder Woman


Patty Jenkins rendezőasszonynak (A rém) sikerült tök jól elcsípnie a régi vágású super hero movie-k hangulatát. Így a tavalyi tök okés Marvel-mozi, a Dr. Strange mellé simán odapasszintható a filmje. 


Diana érdekes karakter. Noha eredettörténete mutat némi hasonlóságot Supermanével, illetve a kalapácsos Thor előéletével – hiszen ők is egy másik univerzumból érkeztek, nem evilági teremtmények -, mégis más a felállás: az amazonok királynője ugyanis egy különös, mitikus isteni, Teréz anya karakter, aki szegregáltan, földöntúli normák, és erkölcsök szerint cseperedett fel egy igen sajátos, utópisztikus közegben. Makulátlan lélek, szűzies, tiszta szándékú - ilyen értelemben minden humánus jelleget nélkülöz a személyisége. Az emberek világába való beilleszkedés nem is megy neki igazán flottul. De míg a korábban felsorolt szuperhős konkurensek mind férfiak, itt egy érző szívű, alapjában véve tök cuki szupervumenről beszélünk, aki egész másként reagál a földi dolgokra, mint a tesztoszteron túltengésben szenvedő, izomkolosszus hímnemű szuperképességűek. 


Ezért is tud Wonder Woman karaktere annyira közel férkőzni hozzánk. No és persze ott van - nem mellesleg - a karaktert nagyszerűen életre keltő Gal Gadot, aki ezzel a szerepléssel messzemenően rácáfolt a kétkedőkre. Magabiztos és határozott játékával bizonyítja, hogy simán képes elvinni a hátán egy ilyen nagy büdzséjű, nagyszabású mozit. Ha kell karakán és odacsap, ha kell bájos és rettentően nőies. A Jóisten is erre a szerepre teremtette!


A direktorasszony pedig kitűnően vezényli színészeit, s a szuperhős filmektől szokatlanul még karakterábrázolásra is futja neki. Sőt, épp ez utóbbi az egyik legnagyobb erénye a Wonder Womannek. Amint azonban Patty Jenkins megpróbál megfelelni a nézői elvárásoknak, a korszellemnek, és CGI – tűzijátékba kezd, kicsit megbicsaklik a sztori -  akkor működik a legkevésbé a filmje. 


A Wonder Woman azonban még így is a szuperhős mozik felső ligájában játszik. Kellemes old school hangulattal felvértezett akció móka!
Nincs csalódás, pozitív csalódás van!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése