2019. március 12., kedd

A 64-es betegnapló - Journal 64


A Q-ügyosztály a negyedik felvonásához érkezve szállítja ez eddigi legkomplexebb és legfelkavaróbb ügyét. Az új epizód minden létező mozis rekordot megdöntött Dániában, s sokak szerint a széria eddigi legsikerültebb darabja. Meglehet.
Szerintünk „csak” kiegyensúlyozottan és megbízhatóan hozza az eddigi részek egyébként tök korrekt színvonalát.


A két nyomozó ezúttal is egy szövevényes ügy kellős közepébe csöppen. A dramaturgia hasonlatos az előző részekéhez. Azzal a különbséggel, hogy itt most viszonylag gyorsan történik minden, a rendező Christoffer Boe nem sokat vacakol, rögtön belecsap a lecsóba.


Végül A 64-es betegnapló sem tud sokkal több lenni, mint egy akkurátusan összepakolt iparos meló, de kétségkívül van benne kraft, és meglehetősen izgalmas is.
2017-ben a Hóembertől vártunk volna valami hasonlót, de sajnos Tomas Alfredson Jo Nesbo adaptációja képtelen volt megugrani a lécet.


Kifejezetten üdítő, hogy a dánok kult rendezője, Boe meg sem próbálta másolni a korábbi epizódokat. Ezúttal tempósabb a cselekmény, s a direktor igyekezett egy kis emocionális töltetet is belecsempészni a matériába. No persze csak finoman, visszafogottan, skandináv módra.


A zárlat picit most is tévéfilmesre sikeredett, de ettől még egy kifejezetten ügyes, tetszetős, jól koreografált krimi A 64-es betegnapló!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése