2018. szeptember 13., csütörtök

Bosszúállók: Végtelen háború - Avengers: Infinity War


A Marvel nem kispályázik: most aztán tényleg egymásra csúsznak az univerzumok képzeletbeli tektonikus lemezei! Pókember, Vasember, Amerika Kapitány, Thor, Hulk, Vízió, Fekete Özvegy, a wakandai Fekete Párduc, Doctor Strange, és még A galaxis őrzői is ide lettek citálva az intergalaktikus világmegmentéshez.


Szükség is van mindnyájukra, hisz Thanos, Gamora műfaterja nem csak a Földet, az egész univerzumot akarja térdre kényszeríteni.
…és a dolgok állása valóban kétségbeejtő. A Marvel pedig egy jottányit sem óhajtott enyhíteni a helyzet drámaiságán. A jók épp úgy hullanak a fordulatokban gazdag történet során, mint a gonoszok. És mivel a Bosszúállók számára finoman szólva sem kedvezően zárul a film, a rajongók készülhetnek a következő, 2019 májusára ígért utolsó nagy ütközetre, ami Thanos mindent elsöprő erejét figyelembe véve, szintén nem lesz sétagalopp.


Anthony és Joe Russo ezúttal valóban elkényeztették a Marvel-fanokat.
Annak ellenére, hogy szinte mindvégig szuperhős – azaz karakter – túltengésben szenvedünk, nem válik csapongóvá, zsúfolttá a film, és olyan érzésünk sincs, hogy csupán a külcsín miatt lett iderángatva egytől egyig az összes Marvel-világmegmentő.


A belbecs tehát nagyon is rendben van, a sztori követhető, az eseménysor következetes, a cselekményszövés pedig kifejezetten bátor.  
A szuperhősfilmek új dimenziója. Minden tekintetben!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése