2018. december 6., csütörtök

Venom


Az első találkozás a Venom – karakterrel a Pók-univerzumban történt. Spidey földönkívüli ellenlábasa valamelyik ősrégi Pókember képregényben tűnt fel elsőként, nem véletlen, hogy Stan Lee (R.i.p.) cameozik a film legvégén – csak légy szemfüles!!!


Sam Raimi meglehetősen kusza és zavaros 2007-es Pók-mozijában már egyszer megelevenedett a vásznon a szimbióta, de akkor egyrészt nem kapott megfelelő figyelmet a karakter, másrészt a nagy zavar és fölfordulás közepette Raiminak nem is sikerült megfelelően „venomizálnia” a figurát.
A spin off-ot a Zombieland és a Gengszerosztag rendezője, Ruben Fleischer vette kezelésbe, így a rajongók joggal remélhették, hogy a megbízható, tökös filmes hírében álló direktor egy merész mozival rukkol majd elő.


Nos, azzal együtt, hogy a „jóféle” trash-buké csak úgy árad a képkockákból, és a maga módján végső soron szórakoztató a film, mégis kilóg a lóláb - több fronton is!
Minderről főként a hányaveti, gyenge lábakon álló szkript tehet…


Nagy szerencse, hogy a Sony megnyerte magának Tom Hardy-t a projekthez, hisz ő cipeli, húzza-vonja a hátán a filmet.
És főként az ő – egyébként – parádés, sokszínű alakítása miatt válik nézhetővé, mi több, szórakoztatóvá a Venom!
De egy (két) fecske ugye nem csinál nyarat, s noha Fleischer egészen jól hozza a Venom-sztori nyersességét és darkságát, a forgatókönyv bénázásait, és gyengeségét minden igyekezet ellenére sem sikerült palástolni.


Nem igazán rossz a film, de ennél azért jóval több volt a szimbióta-sztoriban! Több feszkó, több horror, több keménység!

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése