2020. január 19., vasárnap

Toy Story 4


Egészen elképesztő, de a Toy Story sztorija már negyed évszázados (!!!) múltra tekint vissza! A franchise első, máig korszakalkotó részének bemutatójára ugyanis 1995-ben került sor. Óriási sikert aratott a film! Nem csoda a kiemelt figyelem, hisz a kilencvenes évek közepén a mozi történetének első egész estés animációs filmjét köszönhette a Pixarnak a nagyérdemű. S a Toy Story kirobbanó közönség – és kasszasikerén felbuzdulva aztán hasonló „rajzfilmek” tömkelege árasztotta el a vetítőtermeket.


A sorozat első része 25 év elteltével sem kopott meg igazán. Persze azóta rengeteget fejlődött az animációs technika, mégsem tűnik mai szemmel avíttasnak a 95-ös epizód.


Jól csengő brandé nőtte ki magát az évek során a Toy Story, hivatkozások alapja mind a mai napig.
S noha immáron már a 4. részt köszöntjük, nem vált önismétlővé a franchise, nem romlott a renomé, a Pixar mindig képes volt tartani a minőséget az aktuális epizóddal.
Nincs ez másként most sem. Az újdonság erejével természetesen már nem hatnak a figurák, sem a narratíva, viszont ismét egy izgalmas, több generációs animációs mozit tett le az asztalra a világ vezető animációs stúdiója.


A Pixar a Toy story-t mindig kiemelten kezelte, s most is érződik a törődés. Nem mintha az egyéb produkcióik gyengébbek lennének, de Woody történetét mindig konzekvensen, körültekintően építgette a stúdió.  


Ismét vannak szenzációsan kidolgozott, ötletes új karakterek, Woody szerepköre is változott némileg az esztendők során, a Toy Story azonban továbbra is képes frappáns és kifejezetten szórakoztató lenni.
A szuperlatívuszokkal nem feltétlen értünk egyet, azt viszont maradéktalanul osztjuk, hogy a Toy Story nívós és karakteres animációs csoda. S az új epizód ezt a tételt csak tovább erősíti.

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése