2016. december 11., vasárnap

Haverok fegyverben - War dogs


Érdekes, hogy épp Todd Phillips - a komédiákra szakosodott Todd Phillips (Másnaposok széria; Terhes társaság; Sulihuligánok) - rendezte ezt a filmet, amely mintha csak a Wall Street farkasa kistesója lenne – azzal a különbséggel, hogy a War dogs „hősei” nem részvényekben, hanem a fegyver bizniszben utaznak. 


Szóval ez is amolyan „felemelkedős” – majd „zuhanós” – történet, de valamivel mégiscsak több annál, hisz Phillips tök jól integrálta bele a projektbe a vígjátékokból hozott eszköztárát - azaz a korábbi munkáiból szerzett tapasztalatait. Nem esik túlzásokba, de kétségtelen, hogy – bármennyire is kőkemény és komoly a sztori – a szatirikus hangvétel dominál; kurva jók a karakterek, a párbeszédek lazák és tökösek, a coolsági mutató az egekben! 


Az igaz történet alapján készült Haverok fegyverben két huszonéves srác sztorija, akik - kiszagolva a nagy lehetőséget - a 2000-es évek elején felcsaptak fegyverkereskedőnek, majd pár év múlva már dollár milliós üzleteket bonyolítottak Jordániában, Irakban, majd Albániában. Kivel, na kivel? Hát naná, hogy jó hazafiként pont a Pentagonnal! 


Az igazat megvallva, kevés hasonlóan szórakoztató mozival találtuk magunkat szembe az idén.
Miles Teller és Jonah Hill kettőse mindent visz! Hill brillírozik! Rohadt nagy tetűláda, a prosztó paraszt wannabe gangsta szerep pedig borzasztóan jól áll neki! És oké, elég szürreális és abszurd a cselekmény, de ugye „based on true story”, s ha csak az események 50%-a történt meg, már akkor is nagyon meredek ez az egész. 


Phillips rendezése feszes, ritmusos, és nem győzzük hangsúlyozni: a pali nagyon érti a szórakoztatás mikéntjét!
Jó kis buddy movie, drámával, humorral, egy rahedli fegyverrel, és ötletes narrációval. Így kell ezt! Lazán, faszán!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése