2016. december 10., szombat

Szellemírtók - Ghostbusters


Egy ’80-as évekbeli kultfilmet újragondolni – ráadásul oly módon, hogy a férfi szerepeket nőknek osztjuk, és a vígjátéki elemeket kvázi debilségre cseréljük – igen nagy bátorságra vall. 


Paul Feig nem ügyetlen rendező, de ebbe a projektbe bizony beletört a bicskája - még úgy is, hogy szerintünk közel sem jogos az a rengeteg dorgáló kritika, amit kapott a 2016-os Ghostbusters.  
Viszont: nem zörög a haraszt, ha nem fújja... és hát látva a filmet, nem csoda, hogy a hardcore rajongók berágtak Feig remake-jére. 


Nem mindenkinél működik ez a fárasztó, debil humor, és hát az sem válik a film javára, hogy rendkívül körülményes a dramaturgia – annak dacára, hogy egy tök egyszerű sablon sztorival állunk szemben. Feig túl sok időt pazarol a felvezetésre, s mire beindul a cselekmény már nem annyira tudjuk élvezni a látványt, az akciót és a kalandot. 


Egyébiránt az új Szellemírtók nem kínos, csak nem olyan, amire számítottunk, s még ha akadnak is benne ötletes szekvenciák/jelenetsorok, van jó pár suta szcéna is.
Főként a poénok sikeredtek igen harmatosra. Bő negyven percet kellett várnom, mire egy félmosolyt ki tudott belőlem kényszeríteni Feig mozija, ez pedig egy komédia esetében igen nagy probléma, pláne, hogy közel 2 órás a játékidő.
Kristen Wiig azonban – így, vagy úgy, de – viszi a hátán a filmet, s Chris Hemsworth üresfejű szépfiú karaktere is telitalálat! 


Ha nincsenek elvárásaid, és tétnélküli számodra a „sztori”, akkor akár még kellemes perceket is szerezhet a Ghostbusters remake. Ha viszont keményvonalas rajongó vagy... Hmm... Vélhetően csalódni fogsz. 

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése