2018. április 20., péntek

Megjött apuci! 2. - Daddy's Home 2


Nos, akkor következzék – a tavaszi kora nyárban – egy újabb tavalyi karácsonyi csemege, mégpedig a Megjött apuci! 2.


Mint minden jóravaló második etap, ez a film is megpróbálkozik az elődjénél többet adni; vagyis: nagyobb dózisban adagolni a humort meg a mindent. Így Will Ferrell és Mark Wahlberg mellé leszerződtették pl. Mel Gibson-t (szerepe szerint a Wahlberg alakította csődör csélcsap édesapja!!!), és hát fullba van tolva a kreténség is. Nagy kár, hogy mindez pont nem eredményezett minőségi változást. Illetve igen, csak hogy épp negatív irányba.


Annyi minden lett belehajigálva ebbe a szkriptbe, hogy a látottak alapján ugyanolyan feszélyezve érezzük magunkat, mint december 24-e előtt 2 nappal a túlzsúfolt plázában, ahol derék édesapák és édesanyák kelnek birokra egymással vérre menően a legújabb leakciózott lcd-tévéért.  


John Lithgow-t ugyan öröm látni, de ő sem képes kihúzni a slamasztikából ezt a borzasztóan slendrián forgatókönyvet. De ami a nagyobb probléma a Megjött apuci! 2-vel, hogy nincsenek igazán jól eltalált poénjai.


A Rossz anyák karácsonya is hasonlóképpen zilált, de ott helyenként tényleg könnyesre röhögtük magunkat, működtek a bemondások, működtek a gegek.
Itt viszont már bőven a film felénél a telefonunk után kapadoztunk, lankadt a figyelmünk, ergo: untuk a mókát.


Ezzel együtt azért nem egy gyűlöletes mozi ez. Csak éppen teljességgel felesleges.

45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése