2018. november 2., péntek

Meg - Az őscápa - The Meg


Renny Harlin már megcsinálta ezt közel 20 éve. Abban a filmben (Háborgó mélység) is volt sok vérszomjas emberevő cápa, vicces feka (LL Cool J), meg Thomas Jane személyében egy aktuális Jason Statham.
Ja, és az a mozi is erősen trash-szagú volt! És a maga nemében az is működött!


Most az van, hogy őscápák – ún. megalodonok - törnek az óceán legeslegmélyéről a felszínre, s kezdik el tizedelni a kínai partokon hesszelő túristákat, illetve legfőképp a partoktól 200 km-re „táborozó” tudósokból, szakemberekből, kutatókból álló tengerbiológus csapat tagjait. És hát természetesen csak egy legény van talpon a vidéken, a fogai közül bizonyos időközönte „frappáns” egysorosokat kipréselő Jason Statham!


A Meg nem lett olyan orbitális nagy trash mozi, mint a Sharknado, de simán beleesik a „bűnös élvezet” kategóriájába. Az ilyen filmek általában akkor a legbénábbak, amikor drámázni próbálnak – egy-két kínos jelenetbe a Meg is belecsúszik -, ugyanakkor zúzás tekintetében többnyire nem okoznak csalódást. Így az őscápa-sztori is pörög, mint állat, s a rövid kis felvezető után rögtön bele is csap a lecsóba. 


Nagy szerencse, hogy John Turteltaub személyében egy rutinos szakember vette kezébe a projekt irányítását. A tapasztalata érződik a képkockákon. Jó ritmusú akciókat kapunk, s az összes klisé dacára is nézhető, mi több, szórakoztató a film.


Persze semmi emlékezetesre ne számíts, de a 130 misis büdzsé azért meglátszik. És hát persze ostoba a történet, nem is annyira bevállalós (tolhatták volna a srácok akár fullba is a kretént!), mellőzve minden realitást, és eredetiséget, Turteltaub rutinja, a látvány és Statham jellegzetes mormogása lazán nézhetővé varázsolják a filmet.

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése