2018. november 11., vasárnap

Sötét elmék - The Darkest Minds


Hollywood még mindig hisz a young-adult mozikban. (?) No annyira azért már nem, hisz a gyártó 20th Century Fox csupán kicsit több mint 30 millió dollárt volt hajlandó áldozni a Sötét elmékre, amely kinti mércével mérve, s a cég erős rentabilitásához viszonyítva is igen szerény büdzsé.


Nos, a helyzet az, hogy mindez meg is látszik a filmen. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a gyatra külcsín, és a béna CGI mellett maga a történet sem működik. Az alap természetesen ismét egy kinti young-adult könyvsiker volt, és még azt is el tudjuk képzelni, hogy ez a szedett-vedett történet olvasva sokkal hangulatosabb, mint a vásznon. De az van, hogy összességében még annyi ötlet sem szorult ebbe a sztoriba, mint a legutolsó, bénázós Maze Runner etapba.


Szóval tök fantáziátlan az egész, ráadásul nagyjából ugyanezt a sémát már láttuk sokkal jobban, sokkal erőteljesebben elővezetve. Emlékezzünk csak a 2016-os, bátor és bevállalós Kiéhezettekre, mely szerintünk mind a mai napig a young-adult disztópiák legjobbika.


A Sötét elmék nem tud mit kezdeni a drámai elemekkel, az akciókat kilúgozott formában prezentálja, feszültséget nyomokban sem tartalmaz, és az erőltetett romantikus szál is abszolút melléfogásnak bizonyul – két totálisan össze nem illő gyerekszereplő szerelmét erőlteti a film bő egy órán keresztül. 


Úgy fest, hogy a young-adult alzsáner végérvényesen kiüresedett ezzel a legújabb „fejezettel”. A Sötét elmék pedig azt is bizonyítja, hogy már érdeklődés sem igazán mutatkozik az ilyen jellegű filmek iránt, hisz a projekt orbitális anyagi bukta világszerte. Még a csekély ráfordított összeget sem tudta visszatermelni…

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése