2015. október 16., péntek

Danny Collins


Kijárt ez már nekünk, épp úgy, ahogy az „öregnek” is.
Pacino az elmúlt 5-6 évben nem sok érdemit tudott felmutatni, talán a Dr. Halál volt az egyetlen, amiben úgy istenigazából „színjátszott”, és hát nagyon vártuk már, hogy ismét régi fényében tündököljön.
Danny Collins, a hedonista, kiöregedett rock sztár megformálása igazán testhez álló feladat volt Al számára. Minden idők legnagyobb színésze pedig él is a lehetőséggel, mi több: fürdőzik ebben a szerepben. Végre!!!


A Danny Collins nem az a mozi, ami megváltja a világot, meglehetősen klisés is, de van szíve és lelke, mosolyt csal az arcra, könnyet lop a szembe, és hála Dan Fogelmannak (rendező) nem válik egy percre sem önmaga paródiájává…


Danny javulna, változna, túl van már a kokain mámorban eltöltött éveken, a rengeteg groupie-n, van egy dala, a Baby Doll, amivel még most is elhaknizgat, de unja az életét, unja a nálánál bő 30 évvel fiatalabb barátnőjét, aki nyilvánvalóan csak a pénzére utazik. ...a „megkésett” levél egykori idoljától, John Lennontól pedig csak a hab a tortán! Hahó, ébresztő Danny! Ideje „élni”!!!


Vérbeli feel-good mozi a Danny Collins, amelyben mindenki szívvel-lélekkel "van jelen"; Bobby Cannavale (A séf; Blue Jasmine; A kém) egészen kiváló, Christopher Plummer felbukkanásai élményszámba mennek, Annette Bening pedig ennivaló, s a párosuk Pacinoval hihetetlenül jól működik.
Jók a párbeszédek, gördülékenyek a dialógok, a kiszámíthatósága ellenére élvezetes a dramaturgia.
…és mindennek tetejébe egy stílusos, elegáns lezárásra is futotta, nem beszélve a vége főcím utáni kis ’epilógusról’! Bravó! 


Reméljük, hogy Danny Collinshoz hasonlóan Pacino is maga mögött tudja a haknik világát és öreg korára ismét önmegvalósításba kezd – …hisz van még benne spiritusz!
Drukkolunk!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése