2015. október 5., hétfő

Törtetők - Entourage


Egy megveszekedett részt sem láttam a sorozatból, semmit nem tudtam Vinny Chase-ről, fogalmam sem volt arról, hogy ki a fene az a Johnny Drama, ráadásul Ari Gold neve is teljesen ismeretlenül csengett...
A Törtetők egész estés film változata azonban megvett kilóra. Még akkor is, ha egy kurvára cseppfolyós, nem feltétlenül nagyvászonra termett „valami” ez. 


In medias res kezd a sztori, belecsöppenünk a monokiniben rohangáló modellekkel teletűzdelt hedonista Hollywoodi partik világába, a nihilbe és a fényűzésbe, a 100 milliós sportkocsikkal villogó önjelölt sztárocskák miliőjébe… és hát mindez nyakon van öntve egy jó nagy adag szatirikus mázzal, és így már mindjárt ízletes is a falat. 


Bár nem minden szereplő kap egyformán teret, s nyilván Doug Ellin is a „tuti” – már „kipróbált” - karakterekre ment rá elsődlegesen – egyértelműen Drama és Ari Gold a két húzóerő - de ettől függetlenül Kevin Connolly, vagyis Eric nőügyei is elég érdekfeszítőek, és tulajdonképpen az összes mellékszereplő rendben van, kezdve Haley Joel Osmenttel, Billy Bob Thorntonon át, egészen a cameozó, önmagukat alakító sztárokig.


Mark Wahlberg és kompániájának feltűnése Ari Gold stúdiójában pl. egészen fergeteges… de hát ugye ő ihlette ezt az egész elmebeteg banzájt, és ő maga volt az Entourage producere is, még szép, hogy baromira odateszi magát! 


A végére talán picit megfárad a történet, az utolsó 20-30 percre érezhetően veszít a lendületéből a film… no és az is meglehet, hogy sokan nem fogják méltányolni ezt a Los Angeles-i laza kór- és körképet…
Pedig, Istenemre! Jó kis trip ez!
Még az is lehet, hogy befizetek mind a 8 évadra… 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése