2015. október 26., hétfő

Last knights


Kazuaki Kiriya Trónok harca-light-jának már 2014-ben a filmszínházakban kellett volna pörögnie – furi egyébként, de ha hiszed, ha nem, ezt a mozit bizony már 2012-ben (!!!) leforgatták és azóta pihen a fiókban -, de tisztázatlan okokból a stúdió 2015 első felére tolta a bemutató dátumát. Sőt, világszerte tulajdonképpen csak kb. egy hónapja érhető el hivatalosan a Clive Owen és Morgan Freeman nevével fémjelzett középkori „lovagi torna”. 


Nyilván nem véletlen volt a több évig tartó huzavona, a Last knights ugyanis bántóan – nem bántóan (?) – semmilyen…
Freeman ugyan teszi, amit tennie kell, Clive Owen azonban élete egyik legenerváltabb alakítását nyújtja a hős Raiden szerepében. Persze az is nagyban hozzájárul mindehhez, hogy a film jóval hosszabb, mint lennie kéne, nyúlik, mint a rétestészta, és nagyjából egyetlen emlékezetes karaktert tud csupán felmutatni: a Fejvadászokból és a Mentőexpedícióból ismerős Aksel Hennie fullba nyomja a genyót! 


A hűbérúr becsületét és a lelki egyensúlyt visszaállítani igyekvő harcosok története lehetett volna egy szikár, tempós, bosszúval átitatott kalandfilm, de Kiriya egy eposzi hosszúságú, feleslegesen lelkizős középkori drámává "gyúrta" a nyersanyagot, amelyben ráadásul még a pengék is viszonylag ritkán villannak meg – pedig a film végi kaszabolós leszámolás értő kezek munkáját dicséri! 


Nem bűn rossz film a Last knights, csak szimplán nem jó…

45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése