2015. október 17., szombat

Insidious: A gonosz lélek - Insidious: Chapter 3


Az Insidious harmadik epizódja egy pillanatra sem okoz csalódást. Nem történt színvonalesés az előzőekhez képest, a James Wan-művek megbízhatóan abszolválja a jó közepes nívót, a második résszel összevetve pedig valamelyest magabiztosabban is muzsikál ez a mostani. No persze egyáltalán nem mindegy, hogy mihez viszonyítunk – jelen esetben az Insidious: Chapter 2-hoz, ami egy meglehetősen zavaros és összefüggéstelen ghost horror volt. 


A harmadik etap amolyan előzménytörténet akarna lenni, de végül is tök mindegy, hogy időrendben hová illesztjük be a Brenner család szellem históriáját. Olyan ez ugyanis, mint a Barátok közt, nyugodt szívvel és kényelmesen becsatlakozhatunk akár a 344-ik epizód után is. Éljen a lakossági horror!!!
Bár Elise Rainier karaktere kapja ismét a legkoncentráltabb figyelmet, és az őt alakító 72 éves színésznő, Lin Shaye egészen karizmatikus is, az egész Insidious univerzum ezennel veszítette el végérvényesen a ... hitelét…
Ha eddig nem lett volna világos: A gonosz lélek, s vele együtt az insidious-móka, nem más, mint James Wan és Jason Blum körzővel - vonalzóval megszerkesztett horror-terméke. A Blumhouse Productions sorozatgyártásban ontja magából középszerű, szépen becsomagolt, de többségében tartalmatlan mozijait. 


10 millió dollárból pedig cirka 2 hónap alatt 50 milliót csinálni, no, az már tényleg valami! Blum és Wan kiváló moneymakerek, a vállalkozás jól fial, és amíg van igény a műveikre, ugyan miért is állnának le? 


Az Insidious: Chapter 3 egyébként nem indul olyan szarul… Az első 40 percben még nagyjából működik a suspense, valóban akad egy-két para jelenet…  
Amikor azonban megjelenik a két „szellemírtó” geek és egyre közelebb kerülünk a végjátékhoz, egyre izgalommentesebbé és érdektelenebbé válik a film; majd ráadás gyanánt még néhány nevetségesen kínos szcéna is becsúszik.
Azért jobb, mint az előző - ha ez jelent egyáltalán valamit…

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése