2016. január 27., szerda

Legenda - Legend


Nem csalás, nem ámítás: mind a mai napig elevenen él a híres/hírhedt Kray ikrek legendája az East End-en!
Anglia legmegátalkodottabb testvérpárja voltak ők, akik a ’60-as években uralmuk alá vonták egész Kelet-Londont.
A „srácok” divatos öltönyökben rohangáltak, pazar, fényűző életet éltek… stiklijeiknek, és gaztetteiknek hála azonban gyakorta összetűzésbe kerültek a Scotland Yarddal, így számos alkalommal „vendégeskedhettek” London legsötétebb kótereiben… A filmben Ronnie pszichopata jelleme, excentrikussága és vállalt homoszexualitása, valamint Reggie ’józansága’, és ’normalitása’ csap össze. Illetve csapna össze… mert a nagyszerű alapanyag dacára sikerült az alkotóknak szinte teljes egészében kilúgozni a sztorit...


Tom Hardy remek a kettős szerepben! Szinte fürdőzik az elmebeteg Ronnie karakterében, de a mindig tüchtig Reggie-t is abszolút meggyőzően és hitelesen hozza.
…a forgatókönyv azonban ahelyett, hogy a Kray-fivérek különös kapcsolatára és ádáz gengszterkedéseire összpontosítana, Reggie viszonylag izgalommentes szerelmi életét állítja a középpontba.
A tapasztalt Brian Helgelandtól egy jóval összeszedettebb, komplexebb mozit/koncepciót reméltünk ennél. Pláne úgy, hogy a direktor szerintünk remekül csípte el a sztori hangulatát. …Tom Hardy East End-jének ugyanis egyáltalán nem áll rosszul ez a kissé abszurd/groteszk ábrázolásmód! 


…azzal viszont, hogy a direktor Reggie feleségét, Frances-t teszi meg a sztori narrátorává, elszalasztja a Kray ikrek történetében rejlő lehetőségeket. ...ráadásul a mézédes romantika helyenként sajnos giccsbe fordítja a már amúgy is picit túlrajzolt mozit.
…a játékidő felétől már a jelenetek is meglehetősen banálisak. ...egy viszonylag izgalommentes sztori pereg a szemünk előtt – hiába Hardy bravúros alakítása, s Emily Browning sugárzó személyisége. 


Hibái ellenére azért nem tartjuk rossz mozinak a Legendát. ...csak kissé félresiklottnak… még a legjobbakkal is megesik…

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése