2015. július 3., péntek

Betolakodók - The intruders


Kapásból találtunk 5 olyan filmet, amely „The intruders” névre hallgat – és biztosak vagyunk benne, hogy kis „szorgalommal” és utánajárással ezt a számot jócskán fel lehetne még tornázni.
Illetve: szerintetek hány olyan mozi készült csak az utóbbi 10 évben, amely úgy indul, hogy anya-apa, barát-barátnő, férj-feleség – jelen esetben – apa-lánya egy olyan pecóba költöznek be, ahol korábban valami titokzatos esemény történt – mondjuk embereket mészároltak le, sátánista szeánszokat tartottak stb. – majd a ház a használatba vétel után közvetlenül furcsán kezd el „viselkedni”? 


Ezúttal a misztikum elmarad, de ettől függetlenül az alapállás a kanadai, 2015-ös The intruders-nél is ugyanaz, mint a számtalan „pályatárs” esetében: van a ház, vannak a beköltöző, gyanútlan emberek, akik kb. 40 percen keresztül találgatják, hogy vajon mi okozhatja a padlásról kiszűrődő különféle hangokat és zörejeket. Természetesen az egyikük legyint a dologra, és elbagatellizálja a szitut (naná, hogy pont a családi gebasszal küszködő, érzelmileg megviselt apa), a másikuk pedig kételkedik, nyomoz és igyekszik fényt deríteni a titokra (ki más, mint apa „jó képességű” csinos, fiatal, érzelmileg szintén megviselt kislánya). 


A Betolakodók annyiban más, mint a többi tucat horror, hogy Kanadában játszódik – így nem a tipikus U.S. atmoszférát kapjuk - és odakint havas a táj…
Egyébként Adam Massey filmje egy borzasztó kliséhalmaz. A legbosszantóbb az egészben pedig az, hogy minimális feszültséget sem tartalmaz. Minden nagyon esetlen, a karakterek csetlenek – botlanak, a „fordulatok” meg jó előre megjósolhatók. 


A főszereplő Miranda Cosgrove a Gru-ból és a Rocksuliból lehet ismerős, illetve „húzónévnek” itt van Tom Sizemore, akit kis híján nem is ismertünk meg, annyira megtépázta már az idő vasfoga.
Nagyjából ennyit „tud” ez a film.
Soft-os kis Hallmark-os rettegés. Legalább nem fogsz rosszul aludni a megtekintése után. 

30%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése