2015. július 17., péntek

Brooklyn legdühösebb embere - The angriest man in Brooklyn


Bárki bármit mond, azért van abban valami egészen „rendkívüli”, ahogyan Mila Kunis a maga keresetlen stílusában „halott pöcs”-nek nevezi az időközben már sajnálatos módon elhalálozott Robin Williams-et.
Ennek ellenére a Brooklyn legdühösebb embere mégsem lett egy egyébként csodálatos életpálya, csodás lezárása, és ez azért egy icipicit fájó… 


No persze ott vannak Williams emblematikus alakításai, amelyekre mindig emlékezni fogunk, de szomorú, hogy egy pont ilyen – amúgy érzékeny - alapanyagból nem sikerült igazán semmi emlékezeteset kihozni.
Akadnak itt azért kellemes momentumok, mégis, a halál és élet határmezsgyéjén egyensúlyozó Henry Altmann története bántóan semmilyen. Pedig simán megtörténhetett volna "a katarzis”, hiszen a tavaly augusztusban elhunyt színészóriás épp egy haldoklót játszik élete egyik utolsó filmszerepében. Ez pedig komoly „fegyvertény” - lehetett volna... De nem Robin Williams tehet arról, hogy Phil Alden Robinson (Baseball álmok; Komputerkémek) mozija nem igazán képes érzelmeket kicsikarni a nézőből. 


Egész egyszerűen ez egy félresiklott alkotás, bármennyire is szeretnénk szépíteni a szitut.
A leggyengébb jelenetek egyértelműen a giccses orton effektben pompázó flashbackek. Viszont, hogy ne csak rosszat mondjunk: Williams, és az egyébként nagyszerű színészgárda helyenként azért képes megcsillogtatni a tehetségét - még egy ilyen gyengécske sztoriban is. Peter Dinklage és Melissa Leo például kifejezetten jól teljesítenek, és ha már itt tartunk, a Brooklyn-feeling is árad azért...


Nagyon sajnáljuk, hogy egyik kedvenc aktorunk, Robin Williams búcsúelőadása, nem zárul vastapssal…

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése