2016. február 14., vasárnap

A kezdő - The intern


Nancy Meyers Hollywood ügyeletes „feel-good movie királynője” – most már inkább "nagyasszonya"…
A hölgy szerethető, habkönnyű, de nem túl jelentőségteljes mozgóképeivel hódít, immáron közel 20 éve – rendezőként -, s mint forgatókönyvíró olyan örökbecsű „klasszikusokat” jegyez pl., mint az Örömapa, vagy a Benjamin közlegény. So: Mrs. Meyers régi motoros a szakmában... 


A The intern-ben benne van minden, ami miatt Nancy Meyers-t szeretni, vagy gyűlölni lehet. Ez egy tipikus Nancy Meyers - mozi, se több, se kevesebb.
A direktorasszony ismét kiváló színészekkel vette körbe magát, s ismét a rá olyannyira jellemző, gejl modorban fogalmaz.
De Nironak remekül áll ez a szerep, és hát valljuk be, a felütés is egészen okés: Ben, a 70 éves nyugdíjas új kihívások után kutatva senior gyakornokként helyezkedik el a fiatalos, dinamikus new yorki cégnél. A „felhúzós óra a digitális korban” – alapállás nem túl formabontó ötlet, de Meyers profi mesélő – még ha panelekből építkezik is -, s ezúttal sikerült a sok sablon dacára tényleg szívhez szóló jeleneteket komponálnia.


A két főszereplő – Anne Hathaway és Robert De Niro – egyértelműen jó választásnak bizonyultak! Remekül kiegészítik egymást!


Valljuk be: néha jólesik a cukormáz, Valentin napon pedig különösképpen!

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése