2016. február 9., kedd

Deathgasm


Hullajó, A bárányok harapnak, a 2014-es, a maga nemében egészen zseni Housebound, s a tavalyi, általunk agyon ajnározott Hétköznapi vámpírok
Mind-mind Új-Zélandról érkezett alkotások, melyek egytől egyig a horror komikus oldalát domborítják ki. Mert, hogy van neki „olyan”! 


Valami ismeretlen oknál fogva – a kiszámíthatatlan időjárás, vagy csak szimplán az extrém módon magas páratartalom, a tosz tudja… - az új-zélandiak nagyon érzik a „műfajt”, s a Deathgasm egy olyan, eddig még járatlan terepre tévedt a zsáneren belül, ami tökre „unique”; koncepcióját tekintve legalábbis mindenképp!
A metál zenét házasítani a horrorral egyébként abszolút kézenfekvő dolog. A death – és black stílusok különféle vicces arcfestései, az egész underground szcénához kapcsolódó ilyen-olyan sátánista keménykedések, a fém zene kissé giccses szimbólumai és pozőrködése remek táptalaja a nagybetűs gore-nak! 


Jason Lei Howden számos Hollywoodi szuperprodukció (Az acélember; A nagy Gatsby; Prometheus; Bosszúállók stb.) vizuális effektjeiért felelt már, rendezni azonban eddig még csak rövidfilmet rendezett.
Deathgasm c. bemutatkozó munkája rohadtul kompromisszummentes, s minden egyes képkockáján látni/érezni, hogy a direktor szívügye volt a projekt.
Kár, hogy a metálos poénokat nyilván csak a metalhead-ek fogják érteni – For whom the bell tolls és társai -, és az is nagy kár, hogy Lei Howden a kezdeti összeszedettség dacára a film vége felé picit – feleslegesen - összekuszálja a szálakat. 


De ugyan mit is várunk egy őrült, groteszk trash mészárlástól? Csöpög, csurog, ömlik a vér, ordít a metál, mindeközben pedig a srácok dildóval és kurva nagy lánc – és körfűrészekkel tizedelik a fekete himnusz által zombivá változtatott kisváros vérszomjas lakosságát…
Rock and roll!!!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése