2016. április 24., vasárnap

Megjött apuci! - Daddy's home


A Pancser police-ban működött a duó, Mark Wahlberg és Will Ferrell pedig tulajdonképpen ugyanazt a két karaktert kopírozzák le most: M.W. a tökös macsó, W.F. a töketlen balfék.
A Megjött apuci totálisan sablonos, ugyanakkor Brian Burns és Sean Anders a prosztó, debil poénok mellé – amelyek kétségkívül azért rendre mosolyt csalnak a legszőrösszívűbb néző arcára is – igyekeztek hangulatos, pörgős párbeszédeket is írni, amelyek tartalmilag Kevin Smith legjobb pillanatait idézik. Griff, vagyis Hannibal Buress (Rossz szomszédság; Saturday night live) karaktere legalábbis abszolút ezt a vonalat erősíti… 


…kontrasztként azonban ott vannak a jól ismert hollywoodi vígjáték - attribútumok is: finoman adagolt, közhelyes, de mégsem kínos életbölcsességek, kő egyszerű, de a maga nemében egészen jópofa alapkonfliktus, egydimenziós, sematikus, ugyanakkor mégis totál profin felskiccelt karakterek.
Ugye, hogy mennyire ambivalens a „sztori”? 


Vannak egészen megkapó, zseniális poénok és pillanatok, ugyanakkor Sean Anders rendező nem tudja végig tartani a színvonalat. Ferrell és Wahlberg azonban vitathatatlanul ütős páros, képesek túllendíteni a nézőt a mélypontokon és összességében pozitív irányba billenteni a mérleg nyelvét! 


A mostoha fater, s a váratlanul felbukkanó, a családi „idillt” totálisan ’megborító’ vér szerinti apuci „háborúja” egészen szórakoztató kis komédiát eredményezett.
Akadnak hibák és mellényúlások szép számmal, de a retró feeling, a családbarát hangulat, valamint Will Ferrell és Mark Wahlberg elviszik a balhét!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése