2020. február 7., péntek

Talk Show - Late Night


Méltányolandó, hogy a film – az ilyen típusú komédiákhoz mérten – nagy vállalásokat tesz. De tényleg! A felütés meglepően friss és frappáns, ötletesek az utalások, még a faji megkülönböztetés kényes kérdésköre is kifejezetten ötletesen lett beépítve a sztoriba. Emma Thompson bitang jó, úgy Isten igazából! Élvezte és „élte” a szereplést, erről árulkodik minden rezdülése és pillanata, és hát jó ideje tudjuk, hogy ő az a kaliberű színésznő, aki még egy gyengécske filmet is simán képes kiemelni a középszerből.


…kár, hogy a magyarul Talk show-ra keresztelt mozi – micsoda kontraszt! – végül mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket és megmarad egy felettébb okés, erős hollywoodi hangulattal operáló feel-good movie-nak, ami erényei ellenére sajnos bántóan sekélyes is egyúttal. Főként a kompromisszumos és lapos, megúszós befejezést illetően.


A fő karakter, Katherine Newbury, az angol származású Talk show sztár, számos Emmy-díj és mindenféle egyéb kitűntetés birtokosa. Hatalmas név a szakmában. Csak hogy Katherine kissé már ódivatú és a konvencionális értékrendet preferáló attitűdje egyre kevésbé kompatibilis a Twitter-generáció kívánalmaival. Így nagyon úgy fest, hogy a műsorvezető asszony sokéves tv-s diadalmenete a végéhez közeledik. A show-jának otthont adó csatorna fejese pedig egy viharos szócsata legvégén mindezt határozottan meg is erősíti. Mi több, kiderül, hogy a nőt az egyik aktuális stand-up komikus üdvöskére cserélné a csatorna.


Katherine azonban szívós, konok, forrófejű és nagyon brit. A csapatába újonnan érkező író, az indiai gyökerekkel rendelkező ultra optimista Molly pedig pont kapóra jön az egykoron szebb napokat látott televíziós celebritásnak, hogy újjáépítse karrierét, s ismét régi fényében tündökölhessen.


Kellemes tempó, ha nem is karfa csapkodós, de rendben lévő gegek. És ahogy említettük: Emma Thompson! Akit tök megérdemelten nominált az Akadémia – most már ki tudja hányadszor – Golden Globe-ra. A tv-szériákon edzett Nisha Ganatra mozija nem formabontó – pedig, ahogy említettük, akár lehetett volna az is, ha valamivel merészebb, elszántabb és bátrabban épít a stand up fricskázós, pofátlan mentalitására -, de azt hiszem az ilyen típusú filmek azok, amelyekre olykor szükségünk van. Például februárban, mondjuk vasárnap délután, bekuckózva a meleg szobában, összebújva a partnerünkkel.


Szóval ez ilyen összebújós, feel-good mozi. Teszteltük! Működött!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése