2015. november 11., szerda

Az ajándék - The gift


Nagyon bírjuk az ausztrál Joel Edgertont! Mindig jól és kiegyensúlyozottan játszik (főként a Warriorban szerettük, de A nagy Gatsby-ben is ’nagyott jött’ a csóka!), ahogy épp most is tök jól hozza a The gift titokzatos „Gordo the weirdo”-ját… és a fene gondolta volna, hogy kivételes színészi kvalitásai mellett direktornak sem utolsó a pasas! 


Az ajándék Edgerton rendezői bemutatkozása, és hát… több, mint ígéretes!
Egyrészt egy régi vágású thriller bontakozik ki a szemünk előtt, amely jól hozza a zsáner ’90-es évekbeli klasszikusainak hangulatát (Csendes terror; Egy ágyban az ellenséggel stb.), másrészt azonban Edgerton szkriptje – mert, hogy azért is ő felelt! – ügyesen járatja a bolondját a nézővel. Nem olyan egyszerű a képlet ugyanis, mint azt az első ¾ óra után gondolnánk! 


Ritka az olyan thriller, amely ilyen páratlan módon és elegánsan 'passzintja' a klasszikus zsánerelemek mellé a drámai komponenseket.
Edgerton ugyan használ kliséket, de a frázisok a drámai színezet hatására egészen más megvilágításba kerülnek, mondhatni új értelmet nyernek! 


Úgy tűnik, Joel Edgertonnal ezután már nem csak, mint kiváló karakterszínésszel, de mint tehetséges  rendezővel is számolnunk kell!
Okos thriller rulez!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése