2015. november 17., kedd

Fantasztikus négyes - Fantastic four


Nagyon sajnálom, hogy a Fantasztikus négyes végül nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. Persze már jó ideje hallani lehetett, hogy a rendező Josh Trank és a Fox kurvára összerúgták a port, s hogy az alkotók bazi sokszor gondolták újra és újra a szkriptet… Nem beszélve az egyéb nézetkülönbségekről…
Ennek ellenére bíztam az új Marvel moziban, hiszen Plastic man és csapata óriási kedvencem volt kölyök koromban, kurvára jól esett volna hát egy kis kellemes, minőségi nosztalgia. 


Minden elmarasztaló kritika, rosszalló vélemény és fikázódás ellenére azért azt mondhatom, hogy a Fantasztikus négyes nem lett egy vállalhatatlanul vacak, nézhetetlen moslék. „Szimplán csak” egy elbaltázott, félkész mozi, amelynek szinte majd minden képkockájára rányomta bélyegét a Trank és a stúdió közti feszkó. 


A felvezetés egészen okés, viszont a forgatókönyv töredezettsége rendre megtöri a film ritmusát. Ez az epizodikusság az egyik oka annak, hogy rendkívül ziláltnak hat Trank mozija - de hát a háttérinfók birtokában mindez már nem túl meglepő...
Pedig vannak valóban jól elcsípett momentumai a filmnek. Az a jelenet pl., amikor Miles Teller először szembesül „nyúlánkságával” egészen látványos és hátborzongató – már-már horrorisztikus. Mégis, az ügyetlenül megírt dialógok és az összecsapott „második félidő”, valamint a gyenge vizuál sajnos negatív irányba billentik a mérleg nyelvét.
Ez a film rossz csillagzat alatt született na! Van ilyen…

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése