2015. november 28., szombat

Contracted


Fogalmunk sincs, hogy a ’88-as születésű horror-üdvöske, Eric England mi a csudát szeretett volna közölni ezzel a filmmel.
Mert, hogy a horrorral is lehet közölni, a body-horrorral meg pláne, de England mozija sajnos zavaros, következetlen és öncélú. 


A fiatal Samantha még csak kísérletezget a leszbikussággal, leszbinek lenni ugyanis menő (?)…
Egy átmulatott éjszaka után a lány mámoros állapotban mégiscsak tesz egy kis ’hetero’ kitérőt és lefekszik B.J.-vel a titokzatos férfival. Az enyhe fejfájással kísért macskajaj helyett, s a rapid szex folyományaként Sam azonban egyre cudarabb állapotba kerül: teste rothadásnak indul, s a csaj visszafordíthatatlanul és végérvényesen zombisodni kezd! 


England forgatókönyve több sebből vérzik. A Samantha körül sertepertélő „egészséges” karakterek bizonyos tekintetben sokkal „zombultabbnak” tűnnek, mint maga a „fertőzött” antihős.
Borzasztóan gagyi párbeszédek sorjáznak, a szereplők teljesen valószerűtlen reakcióival karöltve. Englandnak ráadásul az ok-okozati összefüggésekbe is beletört a bicskája: a szerelmi háromszög tök hiteltelen, az anya-lánya viszony úgy szintén, a srác feltűnése és gyors légyottja a félhalott Samanthával az utolsó előtti szcénában pedig teljesen felfoghatatlan… Ugyan ki a fasz akarna megdugni egy zombit? 


A másik probléma, hogy England a sok gusztustalanság ellenére finomkodik, és nem meri premier plánban megmutatni az undormányságokat. Félre értés ne essék, nem kedveltük volna jobban több vérrel és béltartalommal sem a Contracted-et, de „ha már lúd legyen kövér” alapon a direktor behúzhatta volna a „tutit” és akkor legalább idővel elkönyvelhettük volna a filmjét egy bevállalós kult-ocsmányságnak.
Így azonban értetlenül állunk Eric England alig 80 perces, összeszedetlen és következetlen zombi-passiója előtt.  
De most tényleg, mi szükség volt erre?

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése