2014. július 9., szerda

I, Frankenstein - Én, Frankenstein


Az I, Frankenstein azon filmek körét gyarapítja, melyre – nyugodt szívvel kijelenthetjük - semmi szüksége nem volt az emberiségnek. Természetesen akad jó néhány ostoba fajankó, aki az olyan gyalázatokra veri magát, mint a Paul Bettany – féle A pap – Háború a vámpírok ellen, vagy az Underworld - és azoknak Aaron Eckhart karriergyilkos rettenete is tetszeni fog... Na jó, az Underworld legalább valamennyire szórakoztató… Viszont az Én, Frankenstein annyira ostoba, hogy még a viszonylag vállalható effekteket és a permanens akciót is mély rezignáltsággal nyugtázza majd a néző. 


De tényleg, ennyi baromságot rég szuszakoltak bele másfél órába. Vízköpők (tudod, a katedrálisok oldalán és tornyain ücsörgő kőszobrok…) kontra démonok ősi, ádáz harca, melybe Dr. Frankenstein bő 200 éves teremtménye, Adam is ’belekalamol’, csak úgy, ad hoc – jelleggel.
Elég idiótán hangzik, nem? 


Aki naivan a klasszikus Frankenstein történet újragondolására számít, csalódni fog. De nem csak ő, a köcsög fantasy geek-eken kívül szinte mindenki. Garantáltan!

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése