2014. július 1., kedd

Pompeii - Pompeji


…ha azon agyalsz egy „történelmi” film megtekintése közben, hogy Trinitynek (Carrie-Anne Moss) milyen jól áll a stóla, és hogy milyen alapos munkát végzett a stylist; valamint hogy a nagydarab gladiátor csávót alakító, Hulk Hogan-re hajazó arc vajon milyen testtömeg növelőt tolhatott, hogy kb. olyan karja legyen, mint Arnie-nak pályája csúcsán, s hogy Kiefer Sutherlanden milyen szép munkát végzett a plasztikai sebész (mert úgy ki van vasalva a fickó pofázmánya, hogy azt egy 20 éves süldő is megirigyelhetné)… Szóval az elég gáz…


A Pompeji nem egyéb, mint egy hosszúra nyújtott, személyiségzavaros történelmi akció múvi. Katasztrófa…film…
Kit Harington (Trónok harca) nem elég karizmatikus főszereplő, de az egész sztori valahogy már az elején kisiklik. A ’történelmi-jelleg’ is egyértelműen elsikkad, érvényét veszti (kb. az első 10 perc környékén) és egy bugyuta love storyban kulminál a ’plot’, ami se nem túl érdekfeszítő, se nem túl hiteles. Az ember meg csak várja és várja, hogy végre törjön már ki az a kibaszott vulkán, de mire odaér a történet, már minden maradék türelmünket elveszítjük.
„Faszom! Ne nézzenek már teljesen hülyének!”


Persze Paul W.S. Andersontól, aki nem is olyan rég követte el minden idők legrohadtabb Három testőr – adaptációját, nem is számíthattunk másra. Anderson klisékből összepakolt Pompeji-je kifejezetten gyenge eresztés, amit még a helyenként látványos CGI sem képes „eladni” és nézhetővé varázsolni.
Giccsparádé, mely Ridley Scott azóta már klasszikussá vált filmjének legkínosabb, legbénább elemeiből építkezik. (Pedig már Russell „Maximus” Crowe tökéletes állású, zselézett haja is ultra gáz volt a 14 évvel ezelőtti Gladiátorban…).
Konditeremben - illetve a 'komputer' segedelmével - „tökéletesre kockázott” hasak, standard karakterek, előre megjósolható végkifejlet, bugyuta történetvezetés...
Az meg pláne mindent elmond a Pompeji-ről, hogy maga a Vulkán alakítja a legnagyobbat, de ’a látvány’ köré igazán kár volt egy ilyen ostoba sztorit kanyarintani.
Köszönjük szépen Mr. Anderson, leülhet, jóindulattal is csak ’elégséges’.

40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése