2014. november 24., hétfő

Dawn of the planet of the apes - A majmok bolygója: Forradalom


Hollywood kezd magára találni… Már ami az utóbbi idők blockbuster felhozatalát illeti. A Majmok bolygója – Forradalom az idei évben már a sokadik rendben lévő, sok 10 millió dollárból lemenedzselt amerikai filmes projekt. No persze ettől sem dobjuk el a hajunkat, de Matt Reeves a Cloverfield tehetséges rendezője (aki nem mellesleg egészen jó forgatókönyvíró is) egy igen helyre akció-kalandot rakott össze, mely méltó párja és folytatása a 2011-es első résznek. 


Szóval a Holnap határa és a legutóbbi X-men mozi után ismét egy jóféle, szórakoztató, hatalmas büdzséjű film a tengerentúlról…
…s bár a Forradalom nem olyan feszült, és zsigeri, mint a 2011-es első felvonás, látványban mindenképp felülmúlja azt. Mondom ezt úgy, hogy a Lázadás Golden Gate hídon játszódó szcénáját egyik lélegzetelállító jelenet sem tudta überelni ezúttal. Pedig van itt minden kérem, mint a búcsúban, igazi, minőségi CGI-tüzijátékot kapunk… ráadásul Reeves majmos sztorija meg tudta őrizni az eredeti Majmok bolygója – mozik klasszikus, szerethető kalandfilmes jellegét is.
A film számos erénye mellett azonban muszáj „megemlékeznünk” a hibákról is – mert ugyanis vannak…
Elsősorban: ami a cselekmény alakulását illeti, a Forradalom kifejezetten kiszámítható és ezáltal semmi pluszt nem ad; így az ideológia és a mondanivaló is elnagyolt és csupán a felszínt súrolgatja.
Kár érte, mert a karakterek egészen jól kidolgozottak, és „meglepő”, de a Cézárt „alakító” Andy Serkisspandexnek legyen hála - ismét lejátssza a színről az „igazi” színészeket! Egyébként is lenyűgöző és megdöbbentő, hogy a majmok anélkül „elevenednek meg” – szó szerint -, hogy egy pillanatig is azt gondolnánk: mennyire fasza munkát végeztek a CGI-ért felelős szakemberek. 


Ügyes, giga-látványos, a néző szempontjából azonban kissé tétnélküli és kevésbé izgalmas spectacular movie A majmok bolygója – Forradalom.
...persze azért várjuk a 3. részt! 

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése