2014. november 27., csütörtök

The quiet ones - Az elnémultak


Ha a The Babadook az év horror filmje, akkor a legötlettelenebb (legrosszabb???) egyértelműen a The quiet ones.
John Pogue, az ezidáig többnyire inkább forgatókönyvírással foglalatoskodó direktor egy igen vérszegény mozival rukkolt elő. 


Mindvégig olyan érzésem volt az egyébként meglehetősen jellegtelen film megtekintése közben, hogy minden egyes jelenetet láttam már valahol korábban. A de ja vu – feelinget olyan alapvetéseknek köszönhetjük, mint pl. az Ördögűző, az újabbak közül pedig James Wan Démonok között-je gyakorolhatott komolyabb hatást Pogue misztikus soft horrorjára; miközben egy elég nyeglén felvezetett cselekményszálnak köszönhetően – a „modernitás” jegyében – found-footage-es elemek is belekerültek a történetbe a jól ismert narratíva mellett. 


Az egyetlen igazán ’nagy’ név Jared Harris (Lincoln; Benjamin Button különös élete), aki több-kevesebb sikerrel próbálja a tőle telhető leghitelesebben megformálni a különc egyetemi profot. De mivel a sztori egy kicsit sem érdekes, ezért ezzel párhuzamosan Harris alakítása is érdektelenné válik…
Feltűnik még a színen a fiatal brit tehetség, Sam Claffin is, aki perpillanat épp Az éhezők viadala: A kiválasztott-ban hódítgatja a tini csajok szívét. Sajnos ő sem tud kibontakozni, a frázisokkal teli szkript őt is bedarálja.


Tulajdonképpen minden esemény és fordulat jó előre megjósolható, a béna hang- és vizuális effektek pedig szintén csak rontanak az összképen.
Abszolút felesleges, jelentéktelen iparos munka Az elnémultak. Elbaltázott projekt, amely szinte teljes mértékben nélkülözi a kreativitást és az egyediséget. 

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése