2015. szeptember 7., hétfő

Szex és haverok - Date and switch


Szüzességüket minden áron elveszíteni akaró – és ezért bármire hajlandó -, bankett előtt álló amcsi srácokról forgatott filmet láttunk már párat.
A „műfaj” klasszikusa, az Amerikai pite első része már bő 15 éves, így Chris Nelson rendező nyilvánvalóan nem gondolhatta komolyan, hogy 2014-2015-ben a Szex és haverok-at hangos ováció fogadja majd. No persze nem kell mindenkinek műfaj reformot végrehajtani; olykor egy-egy sablonosabb darabbal is beéri az ember...


A Date and switch forgatókönyve azonban rendkívül esetlen, és annak a szerethető bájnak is maximum csak az írmagja fedezhető fel a filmben, ami miatt a „pitét” annak idején – minden bénaságával együtt – szeretni tudtuk és jól bekajáztuk. 


Nicholas Braun (Egy különc srác feljegyzései, Red state) nem rossz karakter, de ha nem adnak megfelelő mondatokat a szájába és kínosan rossz, művi jelenetekbe kényszerítik, akkor ő is csak vergődik.
A Dakota Johnsonnal (21 Jump Street; A szürke ötven árnyalata; Need for speed) bimbódzó románc lehetett volna az a történetszál, amely valamelyest "érdekfeszítővé" varázsolhatta volna a sztorit, de sajnos azt is elbaltázták az alkotók. 


Ormótlan panelek egymás hegyén-hátán, pofátlan nyúlások (a főszereplő Michael édesapjának karaktere egyértelműen Eugene Levy „pitebéli” apa-figurájának a kópiája), izgalommentes cselekményszövés: félresikerült Amerikai pite – parafrázis.
Langyi, mint Matty!

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése