2015. április 20., hétfő

A rettegés háza - The Amityville horror


Hiába köthető megtörtént eseményekhez a sztori, hiába mondható valóban érdekesnek és ámulatba ejtőnek a DeFeo – história és a Lutz házaspár kálváriája, sajnos A rettegés háza érdemben nem sokat tesz hozzá a horror műfajhoz, s a szellemes alzsánerhez.
Rengeteg logikai baki, egy csomó elvarratlan szál… Ennek ellenére az 1979-es, azonos című horror-alapvetés 2005-ös remake-je nem olyan nézhetetlen, mint a jelenlegi ghost horrorok többsége. 


Bár félelmetesnek, s feszültnek nem igen mondanánk – a hasonló témát feszegető klasszikus Ragyogás természetesen köröket ver erre a filmre még 35 év távlatából is -, a The Amityville horror azért képes lekötni a figyelmünket. Ehhez nagyban hozzájárul az eddig csak többnyire olcsó romkomokban szereplő Ryan Reynolds zsigeri alakítása (persze az Élve eltemetve és a The voices óta már tudjuk, hogy a fazon több fronton is bevethető), és a mellékszereplők (Chloe Grace Moretz első fontosabb filmszerepe volt ez pl.!) pontos játéka. 


Balgaság lenne zsigeri horror-élményre számítani: Andrew Douglas semmi olyat nem mutat, amit eddig még ne láttunk volna. Még a félelmetesnek szánt szcénák sem felkavaróak igazán. Reynolds és tökéletes kockahasa befekszenek a fürdőkádba, majd a vízből kinyúlik egy kéz, s lerántja a „mélybe” a pasast. Jájj, de megijedtünk… 


Kiszámítható – de egyébként nagyjából jól összerakott - horror A rettegés háza, mely olyan díszletek között játszódik, egy olyan pecóban, ahol már túlontúl otthonosan mozgunk. 

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése