2015. december 6., vasárnap

Önkívület - Self/less


A kőgazdag építész, Damian napjai meg vannak számlálva. Bár pénze annyi, mint a pelyva, a rák nem válogat. Egy nap szívbéli jó barátja ráirányítja az idősödő üzletember figyelmét a Phoenix Biogenic nevű kutatóintézetre, amely egy bizonyos „vedlés” nevű eljárással képes áthelyezni emberek tudatát egy arra speciálisan kifejlesztett gazdatestbe. Damian nyélbe üti az „üzletet” a Phoenix Biogenic-kel, s nem sokkal azután egy fiatal, 35 éves, egészséges, fitt testben találja magát. 


A fickó eleinte csajozik, bulizik, nagykanállal eszi az életet, de hamarosan látomások kezdik el kísérteni, mintha az új testhez tudat és korábbi emlékek is társulnának. Damian nyomozásba kezd, mely során kiderül, hogy a Phoenix Biogenic korántsem az a humánus társulás, mint aminek hazudja magát… 


Na már most… amennyiben képes vagy túltenni magad Tarsem Singh filmjének forgatókönyvbéli hiányosságain - és következetlenségein -, akár még jól is szórakozhatsz!
A Self/less tipikusan az a fajta bűnös szórakozás, amelynek blődségéről hamar lehull a lepel; de mivel van izgalom – amolyan „tétnélküli, biztonsági” féle – és akad egy-két – szintén az előbbihez hasonló modorban elővezetett – akciószcéna, végül is hajlandóak vagyunk szemet hunyni a szereplők teljesen irreális viselkedése, és totálisan szenvtelen reakciói, valamint a szkript egyéb gyengeségei felett. 


Az Önkívület minden bénasága ellenére fogyasztható mozi, az indiai rendező ugyanis nem tehetségtelen filmes, s tudja, hogy hogyan tartsa meg a nézőt 90 percen keresztül.  
Higgye el, ez a testcsere fájdalommentes! Vegye be kérem a piros tablettát! 

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése