2015. december 12., szombat

Vakáció - Vacation


Chevy Chase anno bebizonyította, hogy a ’családi nyaralás’ témaköre talán az egyik legpotensebb vígjáték-téma mind közül. 
Griswoldék nyaralásait aztán még párszor végigmulathatta a publikum: a Vakáció-filmek igen jövedelmező komédiáknak bizonyultak a ’80-as években…
Ezt a klasszikus szériát, illetve annak „szunnyadó szellemét” támasztotta fel most Hollywood


Tulajdonképpen nem remake ez – bár részben annak is betudható -, hiszen 2015-ben az öreg Griswold (Chevy Chase) immáron felnőtt, családos fia, Rusty (Ed Helms) viszi holiday-re a famíliát. Chase egyébként – mint a ’papa’ - néhány fárasztó friscói jelenet erejéig fel is tűnik a filmben…
Az alapállás tehát hasonlatos az 1983-as klasszikushoz, nem árul zsákbamacskát a Vakáció!


Nagyjából 2-3 közepes poénra jut 1 igazán jó. Ilyesmi globálisan is a színvonal, vagyis nagy meglepetésre/megfejtésre ne számíts!
Mégis ’a trip’ egészen szórakoztató; a sablonok mellett akad azért egy-két ötletes „húzás”! Totál prosztó például, de működik: a szokásossal ellentétben Griswoldéknál más a „leosztás”, náluk a kisöcsi terrorizálja a bratyót, nem pedig fordítva! Ez a szitu pl. generál jó néhány vicces jelenetet. 


Ed Helms (Másnaposok – trilógia) nem olyan kifinomult, karakteres komikus, mint Chevy Chase, de tökre hiteles ebben az ügyefogyott, csetlő-botló, „balfasz apuka” szerepben.
…a legüberebb jeleneteket azonban mégsem a főszereplők prezentálják, hanem a mellékkarakterek, úgy mint Chris Hemsworth (tudod, a csávó a Thorból!), aki annyira cool és paraszt és szórakoztató - ő alakítja Rusty nővérének gazdag, hedonista playboy férjecskéjét -, hogy az valami egészen elképesztő! 


Végül is nevettünk, jól éreztük magunkat... 
Viszont holnapután már tutira nem fogunk rá emlékezni…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése