2015. december 29., kedd

A kis herceg - The little prince


Ha az Agymanók a legintelligensebb animációs mozija az évnek, akkor a ’legszemetgyönyörködtetőbb’ titulus egyértelműen A kis hercegnek jár!


Az ember mindig kétkedve fogadja, ha egy örökérvényű klasszikust megpróbálnak modernizálni, s a mai korszellemhez igazítani. Szeretnénk azonban eloszlatni minden ellenérzést: A kis herceg, vagyis az „új” kis herceg megugrotta a lécet!
Mark Osborne, a Kung Fu Panda Oscar-díjas direktora vette az akadályt, s egy gyönyörű szép animációs filmet készített! Ízléseset, innovatívat, megőrizve az eredeti alkotás értékeit és konzisztens mondanivalóját. 


A főszereplő kislány tulajdonképpeni coming-of-age sztorija kiválóan ágyazódik be a klasszikus, 1943-ban megjelent Exupéry – történetbe. Olyannyira, hogy az idős pilóta meséje a felnőtt világ kínzó elvárásaival szembesülni kényszerülő kislány számára egy ponton valósággá válik! Osborne-nak azonban nem áll szándékában megerőszakolni az eredeti ’tartalmat’, „csupán” tiszteleg a ’mindenkori üzenet’ előtt! S méghozzá milyen elegánsan, milyen intelligens módon teszi mindezt!


Megszelídültünk…

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése