2016. május 18., szerda

A fiú - The boy


...bár foggal-körömmel igyekszik eltérni az átlagostól, a végkicsengést figyelembe véve mégiscsak egy zavaros átlag thrillerré minősül, amelyben a 'horror muníciót' egy-két ügyetlen jump scare adagolja ...


Már az sem volt túl jó előjel, hogy a filmet az a William Brent Bell dirigálta, akinek 2013 – és egyben az elmúlt évtized – legízléstelenebb, „legolcsóbb” vérfarkasos rettenetét, a Wer-t köszönhetjük.
Na már most, színvonalát tekintve a The boy sem sokkal különb a direktor korábbi munkáinál, nem történt látványos „szintugrás” tehát. Tény azonban, hogy egy jóval agyasabb szkript állt ezúttal Brent Bell rendelkezésére…  de hiába az ügyes alapötlet, ha a kivitelezés avétos...


Hűbelebalázs módjára csapunk bele a lecsóba. A főszereplő kisasszony eleinte csak csetlik-botlik A ház hideg szívéből kölcsönzött – avítt – díszletek között. Minden nagyon mesterkélt… Lauren Cohan (Batman Superman ellen; Vámpírnaplók) nagyjából bő ¾ óra után talál magára, de akkorra már totálisan elveszítettük érdeklődésünket a történet iránt.
A végjátékban aztán természetesen érkezik a menetrendszerinti megfejtés – tudod, „a csavar”… mi meg közben végig azon morfondírozunk, hogy nem lett volna-e célravezető mindjárt a legelején földhöz baszni a babát. Így Brent Bell megkímélhetett volna minket a közel 70 perces felvezetéstől. 


Tökre átlagos, tökre nem számottevő mozi.
Horror létére pedig kifejezetten unalmas...

40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése