2017. március 28., kedd

Pet


Carles Torrens fiatal, ambiciózus katalán filmes, aki első egész estés moziját - a szóban forgót - egy szintén feltörekvő, de nálánál valamelyest tapasztaltabb forgatókönyvíróval, a 2016-os remek Ördögűző sorozat, valamint az egészen borzalmas A Lazarus-hatás, illetve a 2015-ben nagy csalódást keltő Fantasztikus négyes writerével, Jeremy Slaterrel hozta tető alá. 


Slater sajnos eddigi mozifilmjeihez hűen ismét egy zavaros, csapongó forgatókönyvet rakott össze, ami ráadásul – túlzott elbizakodottsággal - arra is kísérletet tesz, hogy valamelyest megreformálja a thriller - horror zsánert. Mondanunk sem kell: a mutatvány végül besül. 


Egy dolgos nap után (anti)hősünk Seth belebotlik a buszon egykori suli társába, a gyönyörű Holly-ba. A srác rövidesen annak rendje és módja szerint el is kezdi vegzálni a jóvágású szöszit, majd gondos pszichopataként elrabolja és jól bezárja a munkahelyéül szolgáló sintértelep egyik ketrecébe a rögeszméjévé vált csajszit. 


Azt gondolnánk, hogy szimpla emberrablós-kiszabadulós-menekülős sztorival van/lesz dolgunk. „Forradalmi” módon azonban, nagyjából a játékidő felénél Jeremy Slater behúzza a bődületes csavart! (Nesze neked M. Night Shyamalan!) Bátor és merész dolog! Főként úgy, hogy ezt követően már semmi váratlanra/rendhagyóra nem telik a történettől. 


Szóval jön a pálfordulás, melynek köszönhetően az addigi események új értelmet nyernek. És ezzel egy időben a sztori lába alól is kicsúszik a talaj. És már ekkor nyilvánvalóvá válik, hogy Torrens-t egyelőre még biztosan nem tekinthetjük Shyamalan jogos örökösének. (De még csak trónkövetelőnek sem.) 


A koncepció aztán végképp kudarcot vall az otromba, ostoba film végi záró jelenettel.
Kár, mert a színészi munka egész okés (Dominic Monaghan meglepően jó) és Carles Torrens sem totálisan reménytelen– akad azért itt egy-két ügyes, feszes szcéna.
A Pet azonban minden igyekezete ellenére is csak egy zavaros, logikátlan B-horror.
Ígéretes kezdés után, gyors lejtmenet. 

40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése