2017. március 26., vasárnap

Szövetségesek - Allied


Úgy fest, hogy a pletykák alaptalanok voltak: nem Marion Cotillard miatt szakított a Jolie-Pitt álomduó! Pedig elnézve – és tapasztalva - Marion lehengerlő dominanciáját a Szövetségesekben, nem csodálkoznánk, ha a francia származású színésznőnek köze lett volna az egykori álompár nagyon is csúfondáros válásához. 


És „meg is érkeztünk”, hiszen a korántsem visszafogottságáról és szerénységéről híres Robert Zemeckis filmjében tulajdonképpen Marion Cotillard az egyetlen biztos pont! A színésznő megingathatatlan! Még attól sem jön zavarba, hogy Brad Pitt tulajdonképpen a film első felében csupán testileg van jelen, s valahol a játékidő derekán talál magára: „hopp, egészen idáig elfelejtettem játszani, bocs!”. 


A kémpár true story-ja egyébiránt izgalmas alapanyag, Zemeckisnek azonban pont a nagy ívű történetek interpretálása fekszik inkább - az intim pillanatok ábrázolásában nem olyan jó. Ez a nagyon hollywoodi hangulat, s a túlrajzolt, már-már giccsbe hajló képi világ – valljuk be – nem igazán áll jól ennek a – valójában - bensőséges történetnek. 


Azaz: London felett elzúgó és földbe csapódó harci repülőgépek és látványos sivatagi homokvihar helyett a karakterekre lettünk volna kíváncsiak!
Így a Szövetségesek csupán egy profin kivitelezett, de finoman szólva sem mélyre ható alkotás. A sztori – és főként Brad Pitt és Marion Cotillard párosa/tehetsége - ennél többet kívánt volna!  

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése