2017. december 11., hétfő

Annabelle 2: A teremtés - Annabelle: Creation


A csapnivaló első rész után már itt is van Annabelle baba eredettörténete, amely – meglepő módon – jobb, mint elődje, sőt, egy kifejezetten ügyes kis zsánerfilm.


David F. Sandberg, első Lights go out c. mozijával bizonyította, hogy – bár még nem kiforrott rendező – van tehetsége a horrorhoz, érzi a suspense-t, és hogy óriási jump scare-király.
A direktor most is igen hatásosan sokkol, s a paráztatáson túl még karakterábrázolásra, hangulatfestésre is futja neki. 


Az Annabelle: Creation első fele – pedig az a lassúbb, lomhább etap - kifejezetten izgalmas és érdekfeszítő. Kis költségvetésű horrorhoz képest szép a kivitelezés, és noha a játékidő előrehaladtával egyre inkább érezni, hogy nagy trüváj ezúttal sem várható, Sandberg ördögi atmoszférája beránt a sztoriba.


Akad egy-egy olcsóbb jump scare, de a rendező profin használja a kliséket, Talitha Eliana Bateman személyében pedig egy karizmatikus főszereplő is a rendelkezésére áll.
A 16 éves kishölgy megkapó kisugárzása és Sandberg hangulatteremtése elviszik a balhét, jóllehet, jobban örültünk volna egy kreatívabb, összeszedettebb, kevésbé megúszós végjátéknak.


Annabelle viszont végre valahára tényleg kurvára ijesztő, a film egyes jelenetei pedig valóban a zsáner legkiválóbb momentumait idézik.


David F. Sandberg filmje nem üti meg a hasonló stílusban és „szellemiségben” fogant Démonok között – széria színvonalát, de esetenként megközelíti azt.
Legközelebb picit bátrabban, Mr. Sandberg!

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése