2017. december 26., kedd

Hegyek között - The Mountain Between Us


…eredetileg Michael Fassbender és Margot Robbie játszották volna a főszerepet, de látva a filmet, Kate Winslet és Idris Elba sem bizonyult rossz választásnak.
Vagyis: Charles Martin nagy sikerű – azonos című – könyvének filmadaptációja nem a castingon ment el… 


A két felnőtt – nő és férfi – küzdelme a heggyel, a faggyal, és saját érzelmeikkel nem tud hathatósan érvényesülni a vásznon. Mindez elsősorban Hany Abu-Assad rendező hibája, aki képtelen volt finoman, stílusosan közelíteni a történethez, és megfelelő arányérzékkel és kellő eleganciával átültetni a vászonra az erős emocionális töltettel bíró regényt.


És noha csodaszép a környezet, lélegzetelállító az operatőri munka és a kietlen, havas táj, és az is egyértelmű, hogy mind Kate, mind pedig Idris Elba beleadtak apait anyait, a The mountain between us Abu-Assad határozatlanságának az áldozatává válik. 


Esetlen és kissé suta a film.
Charles Martin sztorija egyébként is mindvégig pengeélen táncol. Egy végtelenül szentimentális, romantikus történet ez, „túlélős”, katasztrófafilmes köntösbe bújtatva.


Sajnos Hany Abu-Assad filmverziójában elsikkad a sztori veleje, s hiába domborítanak kiváló, A-kategóriás színészek a főbb szerepekben, a The mountain between us a kezdeti izgalom, és egy-egy vitathatatlanul erős pillanat dacára végül egy közhelyes szerelmes filmmé devalválódik, szirupos, béna zárójelenetsorral.

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése