2014. május 2., péntek

Don Jon


Ennyire kendőzetlenül és szókimondóan még sosem beszélt Hollywood a szexről. Számomra azonban ez a stílusú kommunikáció és formanyelv kissé ízléstelen. Nos, félre értés ne essék, nem vagyok prűd, de egy idő után már nem annyira vicces huszadszorra is ugyanazt a faszverős poént végighallgatni.
Joseph Gordon-Levitt első direktori munkája a Don Jon, mely egy nőfaló tahó portréja. Az, hogy a színész-rendező-forgatókönyvíró egy kevésbé konvencionális módját választotta a téma bemutatásának, még nem feltétlen eredményezett egyéni, kiegyensúlyozott mozit.
Kicsit csörög-zörög bizony a gépezet. 


Scarlett Johansson mondjuk fainul hozza az ostoba szőke karaktert. Bár a színésznőnek annyira nem lehetett nehéz dolga, hiszen hiába a csinos kis pofi és az ábrándos tekintet, Scarlett arcberendezése és mimikája mögött mindig is ott lapult egyfajta egyszerű, pőre közönségesség. 


A film egyébként úgy indul, mint egy tök átlagos romantikus vígjáték, majd a játékidő előrehaladtával a megszokott panelek helyett a szkript beemel egy-két váratlan elemet. Ezzel önmagában még nem is lenne probléma, sőt, de Joseph-Gordon Levitt sztorija sajnos icipicit skizóvá válik a műfaji sokszínűség miatt. Ráadásul aztán ahelyett, hogy valami különleges, érdekes konklúziót tálalna fel desszert gyanánt, kiszúrja a szemünket egy olcsó, elcsépelt magyarázattal.
Érdekes, nem tipikusan amerikai mozi a Don Jon. Vagyis inkább: szeretne „nem tipikus” lenni.
Az előzetes beharangozók alapján kicsit többre, jobbra, minőségibbre számítottam…

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése