2014. május 2., péntek

The wolf of Wall Street - A Wall Street farkasa


Jó oké, az Oscart, mondhatni bebukták, de ettől még A Wall Street farkasa a tavalyi év egyik legjobb filmje, vitán felül.
Leo és Scorsese immáron ötödik kollaborációja gyakorlatilag csúcsra járatta a duót. Kétségtelenül a páros legjobban sikerült együttműködése ez!
Persze mindehhez szükség volt egy nagyszerű sztorira is, amit maga „a nagybetűs” szállított. Helyesebben a Wall Street legnagyobb élő, hamisítatlan Gordon Gekko-ja, Jordan Belfort, aki amellett, hogy szeretett az 50 m-es jachtjáról beledobálni az óceánba csupán heccből és rátartiságból ötvenezer dollárt (ez ugye egy tisztes amerikai polgár éves bejövője nagyjából…), kurvák faráról szippantotta a kokót, és úgy beállt a Lemmontól, hogy pár órára megszűnt funkcionálni a beszédközpontja. 


Belfort memoárja már régóta celulloidért kiáltott, így hát DiCaprio és Scorsese jó ideig kardoskodtak is a sztoriért, mire megkaparintották a megfilmesítés jogait.
Bár a The wolf of Wall Street közel 3 órás mozi, szinte egy percig sem érezzük dagályosnak. Martin Scorsese 72 éves kora ellenére fittebb, mint valaha, és elkészítette élete legdinamikusabb, legpörgősebb alkotását!
Az meg külön hab a tortán, hogy a direktor még sosem volt ennyire vicces kedvében. Gondoltad volna, hogy valaha sírva fogsz röhögni egy Scorsese-mozin? 


DiCaprio mimikája „őrületes”. Helyenként olyan torz az arca a fazonnak, mintha valóban magába pumpált volna egy valagnyi amfetamint. Jonah Hill baszott nagy fogsorára pedig biztosan jó darabig emlékezni fogunk. 


Ha Belfort anekdotáinak csak a fele igaz, már akkor hihetetlen az egész sztori, így meg egész egyszerűen nem találni rá szavakat: abszurdabbnál abszurdabb, viccesebbnél viccesebb szcénák sorjáznak, és nincs megállás. Mint egy fékevesztett hullámvasút…
Leonak már kurvára kijárna az Oscar, reméljük - minimum - két éven belül abszolválja is!
Egyébként meg: Margot Robbie mindenek felett!

95%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése