2015. április 10., péntek

A hangok - The voices


…amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy Ryan Reynolds hogyan társalog az állataival valamint egy-két levágott fejjel a frigóban (!!!), semmiképp se hagyd ki a The voices-t! 


Reynolds az Élve eltemetve c. egyszemélyes drámában ugyan már bizonyította rátermettségét, de ennyire lehengerlő és elementáris mint most, még sosem volt!
A The voices ráadásul megcsinálja a bravúrt: egyszerre mulatságos, hátborzongató és rendkívül drámai. Marjane Satrapi, az iráni származású direktorasszony, a kiváló Persepolis rendezőnője, ismét beletenyerelt a tutiba. Olyan jó kis, izgalmas műfajmixet turmixolt össze, amihez már rég volt szerencsénk.


A súlyos skizofréniában szenvedő gyári munkás Jerry nem hajlandó szedni a pszichiáter által felírt bogyókat, az ’elhatárolódás’ pedig igen súlyos – véres – következményekkel jár.
A „főhős” önfeledten diskurál a háziállataival (Bosco-val, a naiv, jólelkű nagytestű ebbel és a szabad szájú, szókimondó cicussal, Mr. Whiskers-szel), majd az idill hamarosan megbomlik és … no de Isten ments, hogy spoilerezzünk. Legyen annyi elég, hogy a The voices bizarr, groteszk és kellően elmebeteg ahhoz, hogy bő 90 percen keresztül lekösse a figyelmet. 
Ryan Reynolds pedig annyira jó, hogy vélhetően kevesen számítottak arra, hogy a romkomok ünnepelt sztárjától kitelik egy ilyen érett, kifinomult, parádés alakítás. Matthew McConaughey – effektus? Hmm?
Szimpatikussá tenni egy sorozatgyilkost? Reynolds megcsinálja! 


A The voices bizonyára sokaknak meg fogja feküdni a gyomrát, lévén, nem egy hétköznapi mozi. Viszont tuti, hogy rövidesen kultfilm lesz belőle, annyira egyedi, annyira unikális, és annyira cool! 

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése